Slika mrnjau knjige "Maca clan vase porodice"

LePetIt Cat Club logo

Felinološko društvo Le PETit: o nama

Felinološko društvo Le PETit promoviše odgovorno vlasništvo i humano postupanje sa životinjama. Društvo je počelo sa radom 2012. godine. Društvo je registrovano pri Agenciji za privredne registre RS i radi prema zakonima i Statutu.

Klub-Le-PETit

Klub odgajivača mačaka Le PETit WCF

Klub Le PETit okuplja ambiciozne odgajivače mačaka iz Srbije, okruženja (BH, Crna Gora, Makedonija, Hrvatska, Slovenija), Grčke, Francuske, Nemačke i drugih zemalja. Od 2013. Klub radi u okviru World Cat Federation. WCF je najveća međunarodna federacija felinologa i ljubitelja mačaka, sa sedištem u Nemačkoj.

Slika mrnjau knjige "Maca clan vase porodice"

Aneliz Hakman, predsednica WCF

Klub Le PETit vodi Svetlana Lalović, međunarodni WCF sudija za sve rase mačaka i član Sudijske komisije WCF. Na fotografiji: Svetlana, WCH Rextasy Zlatko Aneliz Hakman, predsednica WCF.

Le PETit je punopravni član WCF sa pravom odlučivanja – WCF main club. Klub je ovlašćen da posreduje prilikom međunarodne registracije odgajivačnica mačaka u WCF, i neposredno izdaje sertifikovane međunarodne WCF rodovnike zaštićene numerisanim WCF hologramom.

Klub Le PETit pruža pomoć odgajivačima pri nabavci, izlaganju i prodaji rasnih maca. Klub redovno organizuje ocenjivanja i takmičenja mačaka po WCF pravilima. Posvećeni hobi odgajivači rasnih mačaka su dobrodošli u Klub Le PETit WCF!

Klub odgajivaca macaka

WCF – World Cat Federation eV

World Cat Federation je najveća međunarodna federacija felinologa i ljubitelja mačaka. Sedište WCF je u Nemačkoj. Osnivač i predsednica WCF je gospođa Aneliza Hakman iz Esena. WCF trenutno okuplja 280 organizacija i klubova iz celog sveta.

WCF je u Parlamentu Evrope u Strazburu ovlašćen za učešće u procesima procene, predlaganja i donošenja zakonskih akata vezanih za zaštitu i dobrobit životinja. WCF donosi standarde za rasne mačke, školuje sudije za ocenjivanje i organizuje izložbe mačaka.

Mrnjau fest 2019 godine

Le PETit Mrnjau Fest

Mnogi svetski gradovi mogu da se pohvale ket-kafeima, ali samo Beograd ima jedinstveni festival posvećen mačkama i onima koji ih vole! Društvo Le PETit od 2014. redovno organizuje festivale pod nazivom Mrnjau Fest. Glavni program Mrnjau Festa je dvodnevna međunarodna izložba i takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima. Posetioci su u prilici da udome domaću macu, da posete bazar rukotvorina, a deca mogu da učestvuju u kreativnim radionicama:

Slika mrnjau knjige "Maca clan vase porodice"

Le PETit i dobrobit životinja

Društvo Le PETit okuplja aktiviste i posvećene ljubitelje životinja. Društvo sarađuje sa javnim institucijama i društveno odgovornim kompanijama. Društvo redovno organizuje Mrnjau vikende, Mrnjau tribine, Mrnjau Fest i druge akcije posvećene dobrobiti životinja i edukaciji javnosti:

Mrnjau staratelji

Le PETit i udomljavanje mačaka

Mrnjau staratelji su grupa posvećenih aktivista koji se predano i savesno bave problemom izgubljenih i odbačenih domaćih mačaka u Beogradu. Neki od njih imaju volonterski staž od čak 15 godina! Mrnjau staratelji su ličnim angažovanjem, svako u svom delu grada, izlečili i sterilisali skoro 2.000 uličnih mačaka. Za mnoge su pronašli i siguran stalni dom:

Le PETit Mrnjau vikendi

Društvo Le PETit redovno organizuje Mrnjau vikende – humanitarne priredbe posvećene mačkama i mačkoljupcima. Na Mrnjau vikendima Mrnjau staratelji nude lepe i zdrave mace spremne za udomljavanje. 

Mrnjau-vikend

Mrnjau vikende podržavaju i nadležne gradske ustanove: Veterina Beograd overava ugovore o odgovornom vlasništvu, donira opšte i vakcine protiv besnila kao i mikročipove za sve udomljene mace. Dom omladine Beograda obezbeđuje prostor, tehniku i promociju priredbi:

http://www.domomladine.org/vesti/danas-mrnjau-tribina-upoznajte-bice-koje-je-spasilo-svet/

Le PETit Mrnjau tribine

Društvo Le PETit redovno organizuje Mrnjau tribine – sastanke vlasnika i ljubitelja mačaka. U prijateljskom okruženju razgovaramo o važnim temama – ishrani, negovanju i vaspitanju naših ljubimaca.

Le PetIt Mrnjau tribina

Dođite da predemo i da se mazimo, bavimo felinologijom i mačkama! Verujemo da nas mačke treniraju i uče toleranciji, razumevanju individualnosti, kreativnosti, poštovanju slobode i prihvatanju različitosti:

Le PETit i Pet Friendly Beograd

Pet friendly Beograd

„Ljubimci dobrodošli“ je akcija Društva Le PETit za unapređenje kulture zajedničkog života sa kućnim ljubimcima. Svi lokali u kojima su kuce i mace dobrodošle sada mogu da istaknu nalepnicu sa ružičastim srcem, konturama mačke i psa, i porukom “Ljubimci dobrodošli”. Akcija se izvodi u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne i stambene poslove grada Beograda:

Prijatelji Društva Le PETit

Autor knjige maca deo vase porodice