Le PETit WCF Mrnjau Fest

 

POČETNA - RASNE MAČKE - DOBROBIT - PANSION - O NAMA - DNEVNIK


Rase - Odgajivačnice - Mrnjau Fest - Klub odgajivača - Usluge - Izložbe

Cat Club Le PETit WCF

Ažurirano ENGLISH

Mrnjau Fest, Hotel Jugoslavija, 11-12. novembar:

Jubilarni, 10. po redu Mrnjau Fest zakazan je za 11-12. novembar! U blistavoj i prostranoj Kristalnoj dvorani hotela Jugoslavija, na crvenom tepihu pod raskošnim Swarovski lusterima, okupiće se preko 100 očaravajućih maca iz mnogih čuvenih odgajivačnica iz Srbije i cele Evrope!

Mrnjau Fest je otvoren za posetioce u subotu i nedelju 11-12. novembra u velikoj Kristalnoj dvorani u Hotelu Jugoslavija. Takmičenje mačaka je od 10-18h. Udomljavanje zdravih i lepih maca je od 11-17h. Ulaznica je 400 dinara za ceo dan. Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan!  

Mrnjau Fest, 11-12. novembar 2023.

Norveška maca Galifrey's Raj Koothrappali, Osaya WCF

Jesenji mačkenbal na Mrnjau Festu

Mnogi svetski gradovi mogu da se pohvale ket-kafeima, ali samo Beograd ima jedinstveni festival posvećen mačkama i onima koji ih vole! U subotu i nedelju, 11-12. novembra društvo Le PETit po deseti put priređuje tradicionalni beogradski Mrnjau Fest. Na festivalu će pored prelepih maca biti i puno dobrih vibracija i kreativnosti, jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi - od umetnika do naučnika, od Leonarda do Tesle!

Mrnjau Fest

Tokom dva dana mačjeg festivala predstaviće se domaće i strane odgajivačnice, koje će izložiti svoje mace šampione. Mace će se takmičiti za prestižne titule i nagrade, a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama putem prezentacija i direktno od odgajivača.

Mrnjau Fest

Mačke i mašta su oduvek išli ruku pod ruku pa će biti organizovani zabavni i edukativni programi za decu i celu porodicu.

Mrnjau Fest

Posetioci Mrnjau Festa će imati priliku da svoje mačje blago obraduju nekom ukusnom poslasticom, korpicom ili igračkicama. Na predavanjima i u kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje, saznaće baš sve o macama – o nezi, ishrani, vaspitanju, mitovima i predrasudama.

Le PETit WCF Mrnjau Fest

Ljubitelji mačaka, dobrodošli na Mrnjau Fest! Dođite da se družite, radujete, da mazno mrnjaučete i provedete dva dana u dobrom društvu, najboljem – u društvu mačaka!

Mrnjau Fest 2023.

Udomljavanje na Mrnjau Festu 

Jedan od programa na Mrnjau Festu će biti udomljavanje zdravih i lepih mačaka. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života - novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice!

Le PETit Mrnjau vikend

Mace su odnegovali Le PETit Mrnjau staratelji - ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace odu u nove domove zdrave, negovane i lepo vaspitane.

Le PETit Mrnjau staratelji

Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu.  

Le PETit Mrnjau vikend

Društveno odgovorne firme će darivati udomljene mace i njihove vlasnike za srećan početak. Kompanija Plus Plus će novim vlasnicima pokloniti kvalitetnu N&D grain-free hranu i organizovati savetovalište za negu i vaspitanje ljubimaca.

Partneri


World Cat Federation Cat Show

Takmičenje mačaka na Mrnjau Festu

Glavni program festivala je dvodnevno takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima. U prvom delu takmičenja mace će biti pojedinačno ocenjivane na sudijskim stolovima. Cilj međunarodnih WCF sudija i odgovornih odgajivača je da se za dalji odgoj izdvoje mačke koje odgovaraju propisanim standardima rasa. To je najbolji način da se različite mačje rase, od kojih su neke veoma retke, očuvaju i dalje razvijaju.

U drugom delu svakog takmičarskog dana mace će se međusobno nadmetati u atraktivnim kup takmičenjima, takozvanim  ringovima. WCF ringovi su posebno interesantni za publiku i izvode se javno, na velikoj pozornici. Radoznali posetioci će biti u prilici da čuju puno stručnih i ličnih priča o macama iz prve ruke, te da dobro sagledaju mačje osobine, posebnosti i karakter. U finalu ocenjivanja posetici će imati priliku da i sami iznesu svoje utiske, i navijaju za svog mačjeg favorita! Na kraju svakog takmičarskog dana najbolje mace će defilovati na bini u velikom finalu – Best in Show reviji.

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo preko 100 izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: abisinke, norveške šumske, orijentalke, sfinksovi i druge.

Najlepše od najlepših maca će proglasiti međunarodni tim sudija. Takmičenje vodi Svetlana Lalović, licencirani međunarodni sudija za sve rase mačaka.

Satnica takmičenja, subota 11. novembar:

10h, prvi deo programa: dva ocenjivanja za stolom, fun ringovi i prezentacije rasa
14h: objava nominacija za Best in Show i pauza  
15h, drugi deo programa: takmičenja u WCF ringovima
17h, treći deo programa: izbor za Best in Show, Best of Best, Best General
18h: završetak programa.

Satnica takmičenja, nedelja 12. novembar:

10h, prvi deo programa: ocenjivanje za stolom, fun ringovi i prezentacije rasa
14h: objava nominacija za Best in Show i pauza  
15h, drugi deo programa: takmičenja u WCF ringovima
16h: takmičenje u Jubilee Master ringu
17h, treći deo programa: izbor za Best in Show, Best of Best, Best General
18h:
dodela nagrade publike i Best Supreme, završetak programa.

Sertifikati i Best Cat poeni:

 • 3 ocenjivanja za stolom za tri sertifikata

 • dupli Best Cat poeni u nedelju

Ringovi:

 • WCF ringovi (mačići i juniori, sterilisane, odrasle mačke)

 • Jubilee ring (sve mačke, za titulu WCF Jubilee Master)

U nedelju, nakom WCF ringova, priredićemo i jedinstveni Jubilee ring gde će dve najbolje mačke osvojiti zvaničnu titulu "WCF Jubilee Master". U ovom ringu mogu da učestvuju sve mačke, bez obzira na pol, uzrast i rasu. Sudije će posebno obratiti pažnju na macin karakter. Ova titula će biti upisana u rodovnik.  

WCF je udruženje ljubitelja mačaka i zato ćemo na jubilarnom 10. Mrnjau Festu posebno nagraditi ljupkost i umiljatost naših ljubimica. WCF izložbe su odlična prilika da istaknemo koliko volimo mace i koliko one vole nas!

Fun ringovi:

Ovoga puta organizovaćemo zabavne i edukativne "fun" ringove, gde će po pet najboljih mačaka osvojiti priznanje organizatora. Fun ringovi će se odvijati tokom prepodneva:

 • Barbie girls (ženke)

 • Ken boys (mačori)

 • Forest cats (MCO, NFO, SIB)

 • Colorpoint cats (mačke koje imaju 33 u EMS kodu)

Sudije:

 • Antonello Bardella, Italy, WCF AB

 • Fabrice Calmes, France, LOOF AB

 • Alina Ingor, Bulgaria, WCF AB

 • Svetlana Lalovic, Serbia, WCF AB

Vodiči i pravila:

  Vodič kroz WCF takmičenje mačaka za posetioce

  Vodič kroz WCF takmičenje mačaka za učesnike


Prostor: Hotel Jugoslavija

Hotel Jugoslavija

Hotel Jugoslavija bio je najveći i najmoderniji hotel u SFRJ. Renoviran je 2013. godine. Ručak je moguć u hotelu ili u lokalima Zapata (meksička hrana) i Intergalactic dajner (burgeri i sendviči). Ispred hotela su brojni restorani i klubovi na vodi.

Smeštaj u Hotelu Jugoslavija:

 • jednokrevetna soba: 34 €

 • dvokrevetna soba: 48 €

 • trokrevetna soba: 72 €

 • boravišna taksa: 1.37 € po osobi na dan

Za goste hotela parking, doručak i mačke su besplatni. Sobe nisu dostupne preko interneta već isključivo putem poziva ili mejla recepciji. Pozovite se na Mrnjau Fest: 

Hotel Jugoslavija


Svi beogradski Mrnjau Festovi...


Kontakti Kluba Le PETit:

  063-20-21-21 

  lepetit.rs@gmail.com

Pratite nas:

  Le PETit WCF on Facebook  

YouTube  Le PETit WCF on YouTube


© Le PETit Beograd / WCF RS-0287 / Eurobank: 150000002502105923