LePetIt Cat Club logo

Mrnjau Fest, Dom omladine, 11-12. maj

Mrnjau Fest 11

11. po redu međunarodni festival mačaka Mrnjau Fest zakazan je za 11-12. maj! U blistavoj i prostranoj sali Amerikana u Domu omladine Beograda okupiće se preko 100 očaravajućih maca iz mnogih čuvenih odgajivačnica iz Srbije i cele Evrope!

Mrnjau Fest je otvoren za posetioce u subotu i nedelju 11-12. maja u Domu omladine Beograda. Takmičenje mačaka je od 10-18h. Udomljavanje zdravih i lepih maca je od 11-17h. Ulaznica je 400 dinara za ceo dan. Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan!

Prijatelji

Prolećni mačkenbal na Mrnjau Festu

Mrnjau Fest je poseban doživljaj za osvedočene ljubitelje mačaka i sve one radoznale duhom. To je poseban vikend tokom koga posetioci uživaju u dobrim vibracijama, radosti i vedrom raspoloženju. Svaki Mrnjau Fest se pamti ne samo po po izuzetnim macama već i po nasmejanim licima posetica svih uzrasta. Ljubitelji mačaka umeju da kažu da je Mrnjau fest najbolji vikend relax-tretman, dešavanje ispunjeno zaraznom pozitivnom energijom koje samo mace mogu da „ispredu“. Mnogi gradovi u Evropi mogu se pohvaliti cat caffe-ima, ali samo Beograd ima jedinstveni Mrnjau Fest!

Takmičenje mačaka na Mrnjau Festu 

Glavni program festivala je dvodnevno međunarodno takmičenje rasnih mačaka po World Cat Federation pravilima. U prvom delu takmičenja mace će biti pojedinačno ocenjivane na sudijskim stolovima. Cilj međunarodnih WCF sudija i odgovornih odgajivača je da se za dalji odgoj izdvoje mačke koje odgovaraju propisanim standardima rasa. To je najbolji način da se različite mačje rase, od kojih su neke veoma retke, očuvaju i dalje razvijaju.

Nakon ocenjivanja za stolom mace će se međusobno nadmetati u atraktivnim kup takmičenjima, takozvanim ringovima. WCF ringovi su posebno interesantni za publiku i izvode se javno, na velikoj pozornici. Radoznali posetioci će biti u prilici da čuju puno stručnih i ličnih priča o macama iz prve ruke, te da dobro sagledaju mačje osobine, posebnosti i karakter. U finalu ocenjivanja posetici će imati priliku da i sami iznesu svoje utiske, i navijaju za svog mačjeg favorita! Na kraju svakog takmičarskog dana najbolje mace će defilovati na bini u velikom finalu – Best in Show reviji.

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo preko 100 izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: abisinke, norveške šumske, orijentalke, sfinksovi i druge.

Najlepše od najlepših maca će proglasiti međunarodni tim sudija. Takmičenje vodi Svetlana Lalović, licencirani međunarodni sudija za sve rase mačaka.

Udomljavanje na Mrnjau Festu

Jedan od programa na Mrnjau Festu će biti udomljavanje zdravih i lepih mačaka. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života – novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice. Mace su odnegovali Le PETit Mrnjau staratelji – ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace odu u nove domove zdrave, negovane i lepo vaspitane.

Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu. Društveno odgovorne kompanije će darivati udomljene mace i njihove vlasnike za srećan početak!

Mace su odnegovali Le PETit Mrnjau staratelji – ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace odu u nove domove zdrave, negovane i lepo vaspitane.

Društveno odgovorne firme će darivati udomljene mace i njihove vlasnike za srećan početak. Kompanija Plus Plus će novim vlasnicima pokloniti kvalitetnu N&D grain-free hranu i organizovati savetovalište za negu i vaspitanje ljubimaca.

Posetioci Mrnjau Festa će imati priliku da svoje mačje blago obraduju nekom ukusnom poslasticom, korpicom ili igračkicama. Na predavanjima i u kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje, saznaće baš sve o macama – o nezi, ishrani, vaspitanju, mitovima i predrasudama.

Ljubitelji mačaka, dobrodošli na Mrnjau Fest! Dođite da se družite, radujete, da mazno mrnjaučete i provedete dva dana u dobrom društvu, najboljem – u društvu mačaka!

Mrnjau Fest 2023

Program takmičenja na Mrnjau Festu

Satnica, subota 11. maj:

10h, prvi deo programa: ocenjivanje za stolom, fun ringovi i prezentacije rasa
14h: objava nominacija za Best in Show i pauza
15h, drugi deo programa: takmičenja u WCF ringovima
17h, treći deo programa: izbor za Best in Show, Best of Best, Best General
18h: završetak programa.

Satnica, nedelja 12. maj:

10h, prvi deo programa: ocenjivanje za stolom, fun ringovi i prezentacije rasa
14h: objava nominacija za Best in Show i pauza
15h, drugi deo programa: takmičenja u WCF ringovima
16h: takmičenja u Jubilee Master ringovima
17h, treći deo programa: izbor za Best in Show, Best of Best, Best General
18h: 
dodela nagrade publike i Best Supreme, završetak programa.

Best Cat poeni:

 • dupli Best Cat poeni u subotu

 • dupli Best Cat poeni u nedelju

Ringovi:

 • WCF ringovi (mačići, juniori, sterilisane, odrasle mačke)

 • Jubilee ringovi (sve mačke, za titulu WCF Jubilee Master)

U subotu i nedelju, nakom WCF ringova, priredićemo i jedinstvene Jubilee ringove gde će po dve najbolje mačke osvojiti zvaničnu titulu „WCF Jubilee Master“. U ovom ringu mogu da učestvuju sve mačke, bez obzira na pol, uzrast i rasu. Sudije će posebno obratiti pažnju na macin karakter. Ova titula će biti upisana u rodovnik.

World Cat Federation je udruženje ljubitelja mačaka i zato ćemo povodom 10 godina od prve WCF izložbe u Beogradu posebno nagraditi ljupkost i umiljatost naših ljubimica. WCF izložbe su odlična prilika da istaknemo koliko volimo mace i koliko one vole nas!

Fun ringovi:

Ovoga puta organizovaćemo zabavne i edukativne „fun“ ringove, gde će po pet najboljih mačaka osvojiti priznanje organizatora. Fun ringovi će se odvijati tokom prepodneva:

 • Barbie girls (ženke)

 • Ken boys (mačori)

 • Forest cats (MCO, NFO, SIB)

 • Colorpoint cats (mačke sa sijamskom maskom – EMS 33)

Sudije:

 • Cornelia Hungerecker, Germany / AB, WCF

 • Eduard Borras, Spain / AB, WCF

 • Svetlana Lalovic, Serbia / AB, WCF

 • Wojciech-Albert Kurkowski, Poland / AB, WCF

Vodiči i pravila:

Prostor: Dom omladine Beograda

Mrnjau Fest 2019

Dom omladine Beograda je ustanova kulture i obrazovanja koja već 50 godina kreira i organizuje programe za mlade i u saradnji sa mladima. Spektar delatnosti Dom omladine obuhvata sve umetničke discipline i forme: muziku, film, pozorište, vizuelne umetnosti i nove medije.

Dom omladine Beograda

Dom omladine Beograda se nalazi u samom srcu grada, 50m od centralnog gradskog Trga Republike. Oko Doma i na Trgu su brojni hoteli, restorani, fast-food restorani, kafići i klubovi:

Parkiranje u blizini Doma omladine:

Parkiranje je moguće u javnim garažama i parkinzima, ili na ulici. Parkiranje na ulici subotom do 15h je vremenski ograničeno i plaća se. Parkiranje na ulici subotom posle 15h i u nedelju nije ograničeno i ne plaća se.

Google mape garaža i parkinga:

Prethodni Mrnjau Fest, novembar 2023:

10. Mrnjau fest

10. Mrnjau fest

11-12. novembar 2023, Hotel Jugoslavija: jubilarni deseti po redu, jedinstveni beogradski Mrnjau Fest odvijao se u otmenoj kristalnoj dvorani hotela Jugoslavija, u ritmu milozvučne mačje pređe, u čast njenom visočanstvu, mački – vladarici naših domova, inspiraciji i muzi velikih i kreativnih ljudi od Leonarda Da Vinčija do Tesle!

Mrnjau-Fest-10

Mrnjau-Fest-10

Na ovom jesenjem Mrnjau Festu u nadmetanju za titule najlepših učestvovalo je 175 izuzetnih mačaka iz Srbije, BIH, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bugarske, Rumunije, Litvanije, Italije, Grčke, Španije, Turske i Velike Britanije. Ambiciozni  izlagači nisu se ustručavali dalekog puta u želji da se nadmeću na našem Mrnjau Festu. Glas o dobroj organizaciji ovog jedinstvenog  mačjeg događaja, kao i dobra energija i tradicionalno gostoprimstvo odavno se preneo van granica naše zemlje!