LePetIt Cat Club logo

Mrnjau Fest, jesen 2024.

Mrnjau Fest 11

Devon Rex maca Boucheron CZ Katherine - Loud Crowd WCF

Sledeći, 12. po redu međunarodni festival mačaka Mrnjau Fest zakazan je za jesen ove godine u Beogradu! Učešće je najavilo preko 100 očaravajućih maca iz mnogih čuvenih odgajivačnica iz Srbije i cele Evrope. Mace će se takmičiti za prestižne World Cat Federation titule, a brojni posetioci će biti u prilici da navijaju, glasaju za svog favorita, a možda i udome neku zdravu i lepu macu!

Tačan datum i mesto održavanja sledećeg Mrnjau Festa će biti objavljeni uskoro! 

Jesenji mačkenbal na Mrnjau Festu

Mrnjau Fest je poseban doživljaj za ljubitelje mačaka i sve one radoznale duhom! To je poseban vikend tokom koga posetioci uživaju u dobrim vibracijama, radosti i vedrom raspoloženju. Svaki Mrnjau Fest se pamti ne samo po po izuzetnim macama već i po nasmejanim licima posetica svih uzrasta. Ljubitelji mačaka umeju da kažu da je Mrnjau Fest najbolji vikend relax-tretman, dešavanje ispunjeno zaraznom pozitivnom energijom koje samo mace mogu da „ispredu“. Mnogi gradovi u Evropi mogu se pohvaliti cat caffe-ima, ali samo Beograd ima jedinstveni Mrnjau Fest!

Takmičenje rasnih mačaka na Mrnjau Festu 

Glavni program festivala je dvodnevno međunarodno takmičenje rasnih mačaka po World Cat Federation pravilima. U prvom delu takmičenja mace će biti pojedinačno ocenjivane na sudijskim stolovima. Cilj međunarodnih WCF sudija i odgovornih odgajivača je da se za dalji odgoj izdvoje mačke koje odgovaraju propisanim standardima rasa. To je najbolji način da se različite mačje rase, od kojih su neke veoma retke, očuvaju i dalje razvijaju.

Nakon ocenjivanja za stolom mace će se međusobno nadmetati u atraktivnim kup takmičenjima, takozvanim ringovima. WCF ringovi su posebno interesantni za publiku i izvode se javno, na velikoj pozornici. Radoznali posetioci će biti u prilici da čuju puno stručnih i ličnih priča o macama iz prve ruke, te da dobro sagledaju mačje osobine, posebnosti i karakter. U finalu ocenjivanja posetici će imati priliku da i sami iznesu svoje utiske, i navijaju za svog mačjeg favorita! Na kraju svakog takmičarskog dana najbolje mace će defilovati na bini u velikom finalu – Best in Show reviji.

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo preko 100 izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: abisinke, norveške šumske, orijentalke, sfinksovi i druge.

Najlepše od najlepših maca će proglasiti međunarodni tim sudija. Takmičenje vodi Svetlana Lalović, licencirani međunarodni sudija za sve rase mačaka.

Udomljavanje na Mrnjau Festu

Jedan od programa na Mrnjau Festu će biti udomljavanje zdravih i lepih mačaka. Posetioci će imati priliku da izaberu i možda povedu kući macu svog života – novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice. Sve ponuđene mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu.

Mace su odnegovali Le PETit Mrnjau staratelji – ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace odu u nove domove zdrave, negovane i lepo vaspitane.

Društveno odgovorne firme će darivati udomljene mace i njihove vlasnike za srećan početak. Kompanija Plus Plus će novim vlasnicima pokloniti kvalitetnu N&D grain-free hranu i organizovati savetovalište za negu i vaspitanje ljubimaca.

Posetioci Mrnjau Festa će imati priliku da svoje mačje blago obraduju nekom ukusnom poslasticom, korpicom ili igračkicama. Na predavanjima i u kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje, saznaće baš sve o macama – o nezi, ishrani, vaspitanju, mitovima i predrasudama.

Ljubitelji mačaka, dobrodošli na Mrnjau Fest! Dođite da se družite, radujete, da mazno mrnjaučete i provedete dva dana u dobrom društvu, najboljem – u društvu mačaka!

Mrnjau Fest 2023

Program takmičenja na Mrnjau Festu

Satnica, subota:

10h, prvi deo programa: ocenjivanje za stolom, Fun ringovi i prezentacije rasa
14h: objava nominacija za Best in Show i pauza
15h, drugi deo programa: takmičenja u WCF ringovima
17h, treći deo programa: izbor za Best in Show, Best of Best, Best General
18h: završetak programa.

Satnica, nedelja:

10h, prvi deo programa: ocenjivanje za stolom, Fun ringovi i prezentacije rasa
14h: objava nominacija za Best in Show i pauza
15h, drugi deo programa: takmičenja u WCF ringovima
16h: takmičenja u Master ringovima
17h, treći deo programa: izbor za Best in Show, Best of Best, Best General
18h: 
dodela nagrade publike i Best Supreme, završetak programa.

Ringovi:

  • WCF ringovi (mačići, juniori, sterilisane, odrasle mačke)

  • Master ringovi (Master, Double Master, Triple Master)

U nedelju, nakom WCF ringova, priredićemo i jedinstvene Master ringove gde će po dve najbolje mačke osvojiti zvaničnu titulu „WCF Master“. U ovim ringovima mogu da učestvuju mačke koje su prethodno osvojile prvo ili drugo mesto u nekom WCF ringu. Sudije će posebno obratiti pažnju na macin karakter. Ova titula će biti upisana u rodovnik.

Fun ringovi:

Ovoga puta organizovaćemo zabavne i edukativne „fun“ ringove, gde će po pet najboljih mačaka osvojiti priznanje organizatora. Fun ringovi će se odvijati tokom prepodneva:

  • Barbie girls (ženke)

  • Ken boys (mačori)

  • Forest cats (MCO, NFO, SIB)

  • Colorpoint cats (mačke sa sijamskom maskom – EMS 33)

Vodiči i pravila:

Prethodni Mrnjau Fest, maj 2024:

10. Mrnjau fest

11-12. maj 2024, Dom omladine Beograda: priredili smo jedanaesti Le PETit Mrnjau Fest, najbogatiji, najveseliji i najšareniji Mrnjau Fest od svih. Kao i uvek, sve sve beše ispunjeno dobrom energijom i nasmejanim licima, u ritmu mekih nota mačjeg predenja!

Mrnjau-Fest-10

Ovog prolećnog vikenda ugostili smo preko 1200 odraslih posetilaca i puno, puno dece. U sali Amerikana šepurilo se 135 izuzetnih maca i borilo za prestižne World Cat Federation titule. A u susednoj sali 15 zdravih i lepih maca su šarmirale buduće udomitelje!