Slika mrnjau knjige "Maca clan vase porodice"

LePetIt Cat Club logo

Mrnjau knjiga: "Maca, član vaše porodice!"

Prema svakoj maci treba postupati s ljubavlju i uvažavanjem njenih potreba. Razlog zbog kojeg su mace toliko obožavane jeste upravo njihova jedinstvenost. Uz malo razumevanja porekla mačke, njenog nasleđenog kao i individualnog obrasca ponašanja, njenih potreba i navika, možete da predupredite moguće probleme i da uživate u skladnom zajedničkom životu s tim divnim stvorenjem – mačkom!

„Maca, član vaše porodice!“ je priručnik za sadašnje i buduće vlasnike mačaka, u izdanju Društva Le PETit. Dostupna je kao štampano izdanje ili e-knjiga (PDF):

Mrnjau knjiga se može nabaviti i u knjižarama: Delfi (SKC, Beo Shopping Center, Galerija, Ada Mall…) i Vulkan (Sremska, BW Galerija, KCB, Delta, Ušće, Novi Sad: Promenada, Zmaj Jovina…) Cena je 990 dinara.

O knjizi "Maca, član vaše porodice!"

Slika mrnjau knjige "Maca clan vase porodice"

Mačja knjiga mudrosti

“Mrnjau knjiga” je jasan, koncizan, nenametljiv i beskrajno koristan vodič. Već na početku potencijalnom, budućem vlasniku mačke postavlja sva važna pitanja i pruža odgovore iz kojih može odmah da spozna da li je zaista spreman za novog člana porodice. Ako jeste, sledi putokaz ispisan višedecenijskim mačkarskim iskustvom i znanjem. Da li će izabrati domaću ili rasnu macu – ako pročita pažljivo znaće gde da potraži i na šta treba da obrati pažnju.

Knjiga na izuzetan način savetima vodi vlasnika ka velikoj istini. Bez strpljenja, osluškivanja emocija mačeta, odricanja od dela sopstvenog egoizma niko neće biti srećan, ni vlasnik ni mačka.

Sva poglavlja za lep i siguran život jedne mačke su ispisana. Prava mačja knjiga mudrosti, puna bitnih detalja, koje teško da će novopečeni vlasnik saznati od odgajivača, udomitelja ili veterinara. Vlasnika uči, čini sigurnijim, a mačku čuva od „sluginih“ pogrešnih odluka i koraka!

Biljana Stolić-Ćurčić, odgajivač norveških mačaka, Patchouli WCF

Tajne mačjeg sveta

Ljubav, kao najiskusniji vodič naših želja, kroz snažnu motivaciju nesebično vodi osnovnu ideju autora da nam donese ovakvu knjigu o mačkama. Vizurom iskusnog mačkara, oduvek vlasnika, dugogodišnjeg felinologa kao i felinološkog sudije, Svetlana Lalović otvara nam brojne lavirinte pred kojima mi mačkoljupci često zapanjeni stojimo, a neretko se u istima i zagubimo.

Štivo je osmišljeno kako za novajlije u svetu mačkarstva, tako i za iskusne vlasnike koji beskrajno vole, ali nailaze na prepreke pri kojima ne nalaze način za kompromis u korist obostranog uživanja. Voleti je lako, ali za obostranu dobrobit nas i bića kojima se toliko divimo – treba znati i kako.

Uživajte u knjizi, dozvolite da vam otključa mnoge tajne. Dozvolite da taj božanstveni mačji mistični svet istinski dotakne vaše srce svojom kao pamuk mekom šapicom!

Sanja Puhalo, odgajivač sibirskih mačaka, Bastet Beauty WCF

Sadržaj knjige "Maca, član vaše porodice!"

Obim: 172 strane, ilustrovano

Poglavlja: Mačke i ljudi, Gde i kako potražiti macu, Dobrodošlica novoj maci, Prvi dani sa novom macom, Ishrana mačaka, Razumevanje mačjeg ponašanja, Zajednica više mačaka, Korigovanje mačjeg ponašanja, Briga o macinom zdravlju, Važnost sterilizacije, Bezbednost vaše mace, Kako izabrati pansion za macu.

Dodaci: Preporučena adresa za uzimanje domaće mace, Preporučena adresa za nabavku rasne mace, Preporučena suva i vlažna gotova hrana za mačke, Recept za zamensko mleko za mačiće-siročiće, Šta piše u rodovniku rasne mačke.

Mrnjau knjiga

Zašto je u današnje vreme važno družiti se s mačkama? Mačke nas uče toleranciji, razumevanju individualnosti, poštovanju slobode, strpljenju, prihvatanju različitosti… Uzmimo mačku za ljubimca i prijatelja, družimo se s macama i bićemo bolji ljudi!

Mrnjau knjiga

Intenzivno razmišljate da svoj dom oplemenite macom kao kućnim ljubimcem, ili ste tek nedavno postali ponosni vlasnik? Ako je tako, čestitamo od srca, jer će vam svakodnevica uskoro biti ispunjena dobrim vibracijama – što od ritmičnih zvukova macinog milozvučnog predenja, što od ritma njihove igre i radosti, koji će vaš dom ubrzo obojiti vedrim bojama!

Mrnjau knjiga

Ako je maca na putu ili je već stigla, verujemo da ste nestrpljivi da što više naučite o svom ljubimcu, pa ćemo već u uvodnim poglavljima ovog priručnika navesti često postavljana pitanja i dati kratke odgovore, dovoljne za uspešan početak. Zatim ćete u narednim poglavljima, na miru i bez žurbe, polako i potanko saznati sve o macama i njihovim potrebama!

Mrnjau knjiga

Da bi uživali u skladnom zajedničkom životu s mačkom, moramo da razumemo i uvažimo njene potrebe i navike. Osnovne potreba i oprema za mačke su hrana, voda, toalet, grebalice i igračke. Jednako važno je i pravilno vaspitanje budućeg ljubimca!

Mrnjau knjiga

Kao i ljudima, i macama je potrebna uravnotežena ishrana sa adekvatnom količinom hranljivih sastojaka. Mačke nisu i ne mogu biti vegetarijanci. One su, kao vrsta, izraziti mesojedi!

Autori knjige "Maca, član vaše porodice!"

Autor knjige maca deo vase porodice

Svetlana Lalović je osnivač Društva Le PETit i međunarodni felinološki sudija za sve rase mačaka pri World Cat Federation. Gaji abisinske mačke.

Felinološke sudije su ovlašćene da ocenjuju i rangiraju mačke na zvaničnim međunarodnim takmičenjima. Uslovi za dobijanje zvanja međunarodnog sudije su veoma strogi, i Svetlana je prvi i za sada jedini WCF sudija na prostoru bivše Jugoslavije. Zahvaljujući mačkama proputovala je pola sveta, birajući najlepše od najlepših:

Držala je predavanja na stručnim seminarima širom Evrope i sve do Šangaja i Bangkoka. Na World Cat Congress-u 2016, najznačajnijem svetskom felinološkom okupljanju, učestvovala je sa radom o istoriji i razvoju rasa mačaka koje su potekle iz starog Sijama, današnjeg Tajlanda. Objavljuje u nemačkom stručnom časopisu Katzen-Echo.

Saradnici

Predgovor: Nebojša Ćurčić, mačkar i novinar, odgajivač norveških šumskih mačaka

Recenzenti: Nikola Ilić, dr. vet. med; Biljana Stolić Ćurčić, odgajivač norveških mačaka; Sanja Puhalo, odgajivač sibirskih mačaka

Saradnici: Milica Arambašić, Danijela Vasić

Posebna zahvalnost: Richard Barker, Contact Centre Advisor, Cats Protection UK; Julia Wilson, Cat-World Australia

Naslovna strana: Mačak Štucko, Ivan Jekić 

Autorske fotografije: Evelin Kovač, Ivan Jekić, Ivana Stevanović, Jasmina Lechleitner, Jovana T. Božić, Kristina Tošić, Marija Mićko, Natalia Stets, Nevena Burlica, Nikola Ilić, Tatjana Grujičić Latas

Narudžbenica

„Maca, član vaše porodice!“ je priručnik za sadašnje i buduće vlasnike mačaka, u izdanju Društva Le PETit. Dostupna je kao štampano izdanje ili e-knjiga (PDF):

Mrnjau knjiga se može nabaviti i u knjižarama: Delfi (SKC, Beo Shopping Center, Galerija, Ada Mall…) i Vulkan (Sremska, BW Galerija, KCB, Delta, Ušće, Novi Sad: Promenada, Zmaj Jovina…) Cena je 990 dinara.