World Cat Federation

 

POČETNA - RASNE MAČKE - DOBROBIT - PANSION - O NAMA - DNEVNIK


Rase - Odgajivačnice - Mrnjau Fest - Klub odgajivača - Usluge - Izložbe

Cat Club Le PETit WCF

Beograd, ENGLISH

Rase mačaka

Na ovoj stranici su predstavljene rase mačaka koje su dostupne u Srbiji i okruženju, u odgovornim odgajivačnicama registrovanim pri WCF - World Cat Federation i Klubu Le PETit. Sve mace su dobro socijalizovane, uredno vakcinisane i imaju sertifikovani međunarodni rodovnik (pedigre).

Ako želite da nabavite rasnu macu, svog budućeg ljubimca potražite kod odgovornog i stručnog odgajivača. Preporučujemo da prvo pročitajte naš kratki vodič a zatim dostavite prijavu:

  Rasne mace za početnike (kako izabrati i nabaviti rasnu macu)

  Prijava: Želim da nabavim rasnu macu...

...ili se obratite direktno odgajivačima:

  Preporučene WCF odgajivačnice mačaka...


Abisinske mačke

Abisinske mačke – ljubimice faraona...

Da li vas privlači ideja da za ljubimca imate minijaturnu pumu, pravog malog planinskog lava i ujedno maznog i odanog ljubimca?  Da li je ovakav spoj moguć ili je takvo biće samo plod mašte? Moguće je, takvo biće postoji, jer sve navedeno opisuje - abisinsku mačku:

  Više o abisinskim mačkama i kontakti odgajivača...


Afroditini divovi

Afroditini divovi – mačke iz davnina...

Najvažniji događaj vezan za razvoj mačje populacije na Kipru desio se 328. godine nove ere, kada je Sveta Jelena (carica Jelena, majka Konstantina Velikog) poslala na ostrvo dva broda puna mačaka iz Egipta i Palestine. Ovo je dovelo do formiranja jedinstvene vrste mačaka – krupne, robusne i veoma zdrave rase:

  Više o afroditinim divovima...


Bengalske mačke

Bengalske mačke - mali kućni leopardi...

Bengalske mačke izgledaju kao njihovi divlji rođaci, azijske leopard mačke. Egzotična spoljašnost nije njihova jedina posebnost – bengalke su izrazito aktivna, društvena i inteligentna bića te u njihovom društvu nikada nećete biti usamljeni:

  Više o bengalskim mačkama i kontakti odgajivača...


Britanske kratkodlake

Britanke - mačke iz zemlje čuda...

Britanska kratkodlaka (British Shorthair) je uz pesijku, sijamku i abisinku jedna od najstarijih priznatih rasa mačaka. Legenda o britankama kaže da su Cezar i njegove legije još u prvom veku naše ere doneli domestifikovane mačke iz Egipta u Veliku Britaniju:

  Više o britanskim kratkodlakim mačkama i kontakti odgajivača...


Korniš reks mačke

Korniš reks mačke - inspiracija umetnika...

Mačke korniš reks rase su zasigurno jedna od najneobičnijih pojava u svetu mačaka. Izrazito tanane, vitke, dugih nogu i repa, visoko postavljenih velikih ušica, deluju kao minijaturni hrtovi i kao da nisu iz ove epohe:

  Više o korniš reks mačkama...


Mejn kun mačke

Mejn kun mačke - nežni džinovi...

Jedna od najpopularnijih rasa u mačjem svetu, mejn kun, ima dugu i turbulentnu istoriju. Činjenice o nastanku ove rase umotane su u izmaglicu vremena i svakakve legende i bajke koje sežu duboko u prošlost, čak i do vikinških vremena:

  Više o mejn kun mačkama i kontakti odgajivača...


Nebelung mačke

Nebelung mačke - bića izmaglice...

Nebelung je relativno nova rasa mačaka, datira od sredine 80-tih godina prošlog veka, kada su na svet došla dva mačeta, lepršave plave polu-duge dlake, zelenih očiju i graciozne građe. Njihova vlasnica Kora Kob, iz Sjedinjenih Američkih Država, bila je toliko očarana njihovom pojavom da je odluka o stvaranju nove rase bila neminovna:

  Više o nebelung mačkama...


Norveške šumske mačke

Norveška šumska mačka - pratilac vikinga i valkira...

One fasciniraju svojom veličanstvenošću, svojom snagom, odmerenošću, a njihovo držanje bi bilo pojam za ono što smatramo dostojanstvenim:

  Više o norveškim šumskim mačkama i kontakti odgajivača...


Persijske mačke

Persijanke – mačke za odabrane...

Čak i neko ko nije poznavalac mačaka i mačjih rasa će lako prepoznati persijanku - ta maca nije nalik nijednoj drugoj. Persijanka je mačja rasa prepoznatljiva po izrazito dugoj dlaci i veoma prćastoj njuškici:

  Više o persijskim mačkama i kontakti odgajivača...


Regdol mačke

Regdol mačke - umiljate krpene lutke...

Ako želite macu mazilicu, regdol je rasa za vas! U naručju se ponašaju baš kao lutke krpenjače ‒ potpuno se opuste i „otegnu” u rukama svakog ko želi da ih mazi:

  Više o regdol mačkama i kontakti odgajivača...


Ruske plave mačke

Ruske plave - oči boje smaragda...

Ruska plava mačka je vrlo cenjena rasa, prepoznatljiva po svom svilenkastom krznu. Ona potiče iz Rusije, a prvobitni naziv joj je bio Arhangelska mačka, jer se veruje da su je 1860. godine u Englesku doneli mornari iz Arhangelska. Kasnije je naziv promenjen u ruska plava mačka, koji se zadržao do danas: 

  Više o ruskim plavim mačkama i kontakti odgajivača...


Sfinks mačke

Sfinks mačke - neobične i neodoljive...

Sfinks je relativno nova i retka rasa mačke veoma neobičnog izgleda. Sfinksovi su mace bez krzna, naborane kože, velikih ušiju i prodornog pogleda, pa deluju kao da su sa druge planete:

  Više o sfinks mačkama i kontakti odgajivača...


Sibirke i neva maskerade

Sibirke i neva maskerade - mačke kao iz bajke...

Život sa sibirskom mačkom je tako divan i zabavan da vam vrlo brzo neće biti dovoljna samo jedna maca! Sibirci će postati vaši najbolji prijatelji, ispovedači i zabavljači:

  Više o sibirskim i neva maskerada mačkama i kontakti odgajivača...


Nour Al-Hayat WCF Niš

Sijamske i orijentalne mačke...

Sa orijentalnom mačkom u domu – zabava je zagarantovana. Ona je rođeni zabavljač i krasi je neiscrpna energija. Veoma je privržena, uvek traži pažnju, „pričljiva” je i ne voli samoću: 

  Više o sijamskim i orijentalnim mačkama i kontakti odgajivača...


Birmanske mačke

Svete birmanske mačke - čuvari duše...

Zasigurno jedna od najljupkijih rasa mačaka jeste sveta birmanska mačka. Podjednako ljupko izgledaju i ženke i mužjaci, zaobljenih čupavih glavica na kojima dominiraju izrazito plave oči, safirnog sjaja:

  Više o svetim birmanskim mačkama i kontakti odgajivača...


Skotiš fold i strejt mačke

Škotske fold i strejt mačke - neodoljive ljubilice...

Škotske fold i strejt mace celim svojim bićem vape za društvom i ljubavlju svoje ljudske porodice. Uvek će biti blizu vašeg lica i stalno će vam iskazivati nežnost i ljubav:

  Više o škotskim fold i strejt mačkama i kontakti odgajivača...


Sledeće: WCF odgajivačnice mačaka...


Kontakti Kluba Le PETit:

  063-20-21-21 

  lepetit.rs@gmail.com

Pratite nas:

  Le PETit WCF on Facebook

YouTube  Le PETit WCF on YouTube


© Le PETit Beograd / WCF RS-0287 / Eurobank: 150000002502105923