Klub Le PETit WCF

 

POČETNA - RASNE MAČKE - DOBROBIT - PANSION - O NAMA - DNEVNIK


Rase - Odgajivačnice - Mrnjau Fest - Klub odgajivača - Usluge - Izložbe


ABY - APS - BEN - BRI - CRX - MCO - NEB - NFO - PER - RAG - RUS - SBI - SFS - SIA/ORI - SIB - SPH

Cat Club Le PETit WCF

Škotske fold i strejt mačke - neodoljive ljubilice  

Škotske fold i strejt mace celim svojim bićem vape za društvom i ljubavlju svoje ljudske porodice. Uvek će biti blizu vašeg lica i stalno će vam iskazivati nežnost i ljubav

Snow Bears WCF

Snow Bears WCF

Škotske fold mace, zbog svojih savijenih ušiju i krupnih okica, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. I ime su dobile baš prema svojoj najupadljivijoj karakteristici – ušima, jer na engleskom reč fold znači savijeno, preklopljeno. Škotske strejt mace su po svemu jednake foldovima, osim što imaju uspravne uši.

Blue Cotton WCF

Blue Cotton WCF

Rasa škotski fold je nastala na jednoj škotskoj farmi 1961. godine spontanom genetskom mutacijom, i sve mačke rase škotski fold vode poreklo od te jedne, prelepe bele mace po imenu Suzi, koja je rođena sa savijenim ušima. Suzi je na svojoj farmi bila neprikosnoveni lovac na glodare i tako štitila ambare sa žitom. Kada ju je zapazio jedan od farmera, inače zaljubljenik u mačke, upario je njene mačiće s britanskom kratkodlakom mačkom i tako je počeo uzgoj rase danas poznate kao škotski fold.

Ova prirodna genetska mutacija je zapravo dominantni gen, pa će roditelj s normalnim, uspravnim ušima i drugi s preklopljenim preneti savijene uši na deo potomstva. Potomke sa savijenim ušima nazivamo škotski fold, a potomke sa uspravnim ušima - škotski strejt.

Golden Cloud WCF

Golden Cloud WCF

Škotske fold i škotske strejt mace su pravi mali klovnovi koji nas zasmejavaju veoma čudnim pozama – bilo da skroz opružene leže na zemlji, ili skakuću i hodaju na zadnjim nogama kao merkati. Neretko leže na leđima sa sve četiri šape podignute uvis. Savijene ili uspravne, uši su im stalno nemirne i neprekidno šalju poruke ukućanima. Škotske mace se oglašavaju kada nešto žele da poruče, i to tihim, umilnim ali živahnim tonovima. Ove mačke su inteligentne, radoznale i umereno aktivne. Obožavaju igračke s kojima mogu da se nadmudruju i uopšte svaku vrstu izazova. Razume se, najviše vole kada je u igru uključen i njihov vlasnik. Uživaju u skrivanju, često će otvarati ormare i fioke kako bi istraživale. Svoju škotsku macu lako možete naučiti da hvata lopticu. Vole decu i slagaće se s mirnim psima.

Second House WCF

Second House WCF

Škotske fold i strejt mace su veoma umiljate. Celim svojim bićem vape za prisustvom i ljubavlju svoje ljudske porodice. Kad izađete iz sobe, pratiće vas u stopu. Obožavaju decu, uživaju u svakom trenutku pažnje i ljubavi. Uvek će biti blizu vašeg lica i stalno će vam iskazivati nežnost i ljubav. Nikako ne vole da budu dugo same. Velika porodica je prirodni ambijent za škotske fold i strejt mace!

Qatar Star WCF

Qatar Star WCF

Škotske fold i strejt mace su srednje veličine, mišićavog i kompaktnog tela, i bucmaste glave. Imaju veoma izražajne oči i spretne šapice. Povremeno ih treba četkati i čistiti im uši. Javljaju se u najrazličitijem spektru boja – mogu biti crne, bele, plave, oranž, krem, čokoladne, cimet, a postoje i zlatni, srebrni i tigrasti varijeteti.

Tokom 2018. godine, u Rusiji je prodaja mačaka skočila za čak 213 odsto. Prema istraživanju koje je izvršila marketinška agencija „Youla”, najprodavanija mačke su škotske fold i strejt, koje „drže” čak 40 odsto ruskog tržišta!

Royal Q8 WCF

Royal Q8 WCF

Ako želite da nabavite skotiš fold ili strejt macu, svog budućeg ljubimca potražite kod odgovornog i stručnog odgajivača. Budući ljubimac treba da bude dobro socijalizovan, uredno vakcinisan i da ima sertifikovani međunarodni rodovnik - pedigre.

Skotiš fold ili strejt macu je moguće nabaviti i kod nas, u međunarodno registrovanoj odgajivačnici Yasmine Love WCF u Beogradu.

Ove izuzetne mace možete upoznati i bodriti na Mrnjau Festu, tradicionalnom međunarodnom takmičenju mačaka u Beogradu. Više o Mrnjau Festu...

Tekst: Ivana Labović, prvi put objavljeno u časopisu Mačka, 6.2019. Fotografije mačaka korišćene uz dozvolu


  Rasne mace za početnike (kako izabrati i nabaviti rasnu macu)

  WCF Breed standard: Scottish Fold...


  WCF odgajivačnica škotskih fold i strejt mačaka

Ako želite da nabavite škotsku fold ili strejt macu molimo dostavite ovu prijavu: 

  Prijava: Želim da nabavim rasnu macu...

...ili se obratite direktno odgajivaču:

Yasmine Love WCF Novi Sad

Odgajivačnica Yasmine Love WCF...

Novi Sad, Srbija / 063-492-325 / e-mail / FB


Sve dostupne rase mačaka...


Kontakti Društva Le PETit:

  063-20-21-21 

  lepetit.rs@gmail.com

Pridružite nam se!

  Le PETit Mrnjau grupa  

YouTube  Le PETit on YouTube


© Le PETit WCF Beograd / WCF RS-0287