Le PETit Mrnjau vikend

 

POČETNA - RASNE MAČKE - DOBROBIT - PANSION - O NAMA - DNEVNIK


Udomljavanje - Spasavanje - Nega - Pet Friendly - Mrnjau vikend

Le PETit Mrnjau staratelji

Beograd, ENGLISH

Mrnjau vikend, 23. septembar 2018. 

Le PETit WCF Mrnjau vikend

Udomite macu na Beogradskom Mrnjau vikendu!

Hol Doma omladine Beograda, nedelja 23. septembar 2018, 11-17h, ulaz slobodan

Dom omladine Beograda, Veterina Beograd i Društvo Le PETit po šesti put priređuju veliku jesenju humanitarnu akciju posvećenu dobrobiti životinja i celoj porodici - Mrnjau vikend! Organizatori pozivaju sve ljubitelje mačaka i one koji će to tek postati: u nedelju 23. septembra svratite u Dom omladine, pronađite i udomite macu svog života i unesite iskricu radosti u svoj dom:

Le PETit Mrnjau vikend

Dođite da predemo zajedno!

Na Mrnjau vikendu će biti ponuđeno preko 50 lepih i zdravih maca spremnih za udomljavanje. Sve mace su spasene sa ulica. Odnegovala ih je i postavila na šapice ekipa odgovornih i predanih aktivista koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace spremne i zdrave odu u nove domove.

Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu.  

JKP Veterina Beograd će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu. Mace će dobiti mikročipove i vakcine protiv besnila, i imaće besplatnu sterilizaciju kada dođe vreme.

Društveno odgovorne firme će darivati udomljene mace i njihove vlasnike za srećan početak. Kompanija Plus Plus će novim vlasnicima pokloniti kvalitetnu N&D grain-free hranu i organizovati savetovalište za negu i vaspitanje ljubimaca.

Le PETit Mrnjau staratelji

Brigom za životinje do humanijeg društva

Mrnjau vikendi se organizuju radi podizanja svesti zajednice o problemu napuštenih i nezbrinutih životinja. Taj problem ne nastaje spontano već zbog neodgovornog vlasništva i gajenja. Neki vlasnici kućnih ljubimaca, kao i divlje samozvane „odgajivačnice”, rešavaju se neželjenih životinja prosto izbacujući ih na ulicu i tim neljudskim činom unesrećuju životinje i stvaraju problem celoj zajednici. Nažalost, ove godine je na ulice Beograda izbačen enormno veliki broj skotnih mačaka i čitavih legla tek rođenih mačića.

Težnja aktivista okupljenih oko manifestacije Mrnjau vikend jeste da se skretanjem pažnje javnosti na problem napuštenih životinja utiče na strukture vlasti i lokalne samouprave da ovom problemu pristupe ozbiljno, i da se podstakne primena inače veoma dobrog Zakona o dobrobiti životinja iz 2009. godine. Pomenuti zakon propisuje mere zaštite uličnih životinja i načine njihovog zbrinjavanja, i na te poslove obavezuje lokalne samouprave. Nažalost, rad na sprovođenju tog Zakona uglavnom se svodi na delanje pojedinaca i grupa entuzijasta.

Le PETit Mrnjau staratelji

Mrnjau staratelji – volonteri i entuzijasti

Mrnjau staratelji su neformalna grupa ljubitelja životinja koji se predano i savesno bave problemom izgubljenih i odbačenih mačaka u Beogradu. Neki od njih imaju volonterski staž od čak 15 godina! Mrnjau staratelji su ličnim angažovanjem, svako u svom delu grada, izlečili i sterilisali skoro 2.000 uličnih mačaka. Za mnoge su pronašli i siguran stalni dom.

Mrnjau staratelji naglašavaju da se ogroman broj napuštenih uličnih životinja može vremenom svesti na prihvatljivu meru jedino sprovođenjem Zakona o dobrobiti životinja, blagovremenom sterilizacijom i odgovornim vlasništvom, i podsećaju: odrastanje i život uz ljubimca nije luksuz već potreba, posebno u gradskim uslovima! Mace nas uče integritetu, poštovanju i prihvatanju različitosti, a deci pomažu da odrastu u brižne, empatične ljude!

Le PETit Mrnjau vikend

Šesti Mrnjau vikend se održava u nedelju 23. septembra u Domu omladine Beograda, od 11 do 17h. Ulaz je slobodan, ali će posetioci imati priliku da prilože donaciju za dobrobit mačaka bez doma!


Prijatelji Mrnjau vikenda ❤

Partneri


Organizatori Mrnjau vikenda

Felinološko društvo Le PETit promoviše ideju odgovornog vlasništva nad životinjama. Društvo je počelo sa radom 2012. godine, a od 2013. je član WCF - World Cat Federation. Društvo organizuje Mrnjau vikendeMrnjau tribineMrnjau Fest i mnoge druge akcije i priredbe posvećene dobrobiti životinja.

Le PETit Mrnjau vikend

JKP Veterina Beograd je gradska institucija u okviru Sekretarijata za komunalne i stambene poslove Grada Beograda. Bavi se dobrobiti i bezbednošću životinja u glavnom gradu – obavlja poslove komunalne zoohigijene, pruža hitnu pomoć ugroženim životinjama i obavlja preglede u svojim veterinarskim klinikama i ambulanti.

Dom omladine Beograda

Dom omladine Beograda je ustanova kulture i obrazovanja koja već 50 godina kreira i organizuje programe za mlade i u saradnji sa mladima. Spektar delatnosti Dom omladine obuhvata sve umetničke discipline i forme: muziku, film, pozorište, vizuelne umetnosti i nove medije.


Prethodni Mrnjau vikendi

Le PETit Mrnjau vikend

Peti Le PETit Mrnjau vikend, April 2018...

15. april 2018, Dom omladine Beograda: danas je na Mrnjau vikendu u Domu udomljeno 35 maca! Još maca je rezervisano i otići će u domove kada ukućani pripreme sve što treba za novog člana porodice. Bilo je intenzivno, veoma naporno i za nas i za mace ali smo srećni i zadovoljni. Hvala svima koji su pomogli! Puno sreće macama i puno, puno radosti njihovim novim familijama!

Le PETit Mrnjau vikend

Zahavaljujemo se Domu omladine Beograda i JKP Veterina Beograd koja je donirala čipove i vakcine. Obaviće i sterilizaciju kada dođe vreme. Zahvaljujemo se društveno odgovornoj kompaniji Plus Plus na izdašnim poklonima - udomljene mace su ponele u miraz kvalitetnu N&D grain-free hranu!

Posebno se zahvaljujemo televizijama Studio B i Pink koje su se uključile sa lica mesta. Hvala brojnim medijima i portalima koji su preneli najave i izveštaje :)

 Peti Le PETit Mrnjau vikend 2017. (foto-album)


Le PETit Mrnjau vikend

Četvrti Le PETit Mrnjau vikend, septembar 2017...

24. septembar 2017, Dom omladine Beograda: juhuu, udomljeno je preko 50 maca! Respekt za naše drage Mrnjau starateljke, koje se predano i savesno bave problemom napuštenih i odbačenih domaćih mačaka u Beogradu. Sve mace su bile zdrave i besprekorno doterane!

Le PETit Mrnjau vikend

Zahavaljujemo se Domu omladine Beograda i JKP Veterina Beograd koja je donirala čipove i vakcine. Obaviće i sterilizaciju kada dođe vreme. Zahvaljujemo se društveno odgovornim kompanijama Plus Plus, A'mur i pet-šopovima Aquarius na izdašnim poklonima. Udomljene mace su ponele u miraz N&D grain-free klopu, toalet, igračkice i ekološki drveni posip!

Posebno se zahvaljujemo televizijama Studio B, Pink i Prva koje su se uključile sa lica mesta. Hvala brojnim medijima i portalima koji su preneli najave i izveštaje :)

 Četvrti Mrnjau vikend 2017. (foto-album)


Le PETit Mrnjau vikend

Treći Le PETit Mrnjau vikend, jun 2017...

17. jun 2017, Kulturni centar Grad: u organizaciji društva Le PETit, na trećem Mrnjau vikendu požrtvovani staratelji su ponudili brižno odnegovane, lepo vaspitane i zdrave mačiće.

Le PETit Mrnjau vikend

Društveno odgovorne kompanije PlusPlus i A'mur su donirale poklone novim vlasnicima za srećan početak. Veterina Beograd je sve udomljene mačiće besplatno vakcinisala protiv infektivnih mačjih bolesti, čipovala i zakazala im besplatnu vakcinu protiv besnila i sterilizaciju kada za to dođe vreme:

 Treći Mrnjau vikend 2017. (foto-album)


Drugi Le PETit Mrnjau vikend, jun 2016...

Le PETit Mrnjau vikend

12. jun 2016: na drugom Mrnjau vikendu u Domu omladine Beograda udomljeno je 28 domaćih maca, održane su tribine i savetovanja, i predstavljene službe i usluge važne za dobrobit životinja:

 Drugi Le PETit Mrnjau vikend 2016. (foto-album)


Prvi Mrnjau vikend, septembar 2012...

Mrnjau vikend

15-16. septembar 2012: na prvom Mrnjau vikendu u Domu omladine Beograda udomljeno je preko 100 domaćih maca, strogo u skladu sa propisima o odgovornom vlasništvu životinja:

 Prvi Mrnjau vikend 2012. (foto-album)


Dokumenti za preuzimanje:

  Le PETit Ugovor o udomljavanju mačke

  Mrnjau vikend poster A4 


Kontakti Društva Le PETit:

  063-20-21-21 

  lepetit.rs@gmail.com

Pridružite nam se!

  Le PETit Mrnjau grupa  

YouTube  Le PETit on YouTube


© Le PETit Beograd / WCF RS-0287 / Eurobank: 250107000011576065