Mrnjau Fest

 

POČETNA - RASNE MAČKE - DOBROBIT - PANSION - O NAMA - DNEVNIK


Rase - Odgajivačnice - Mrnjau Fest - Klub odgajivača - Usluge - Izložbe


Sledeći Mrnjau Fest - MF 6 - MF 5 - MF 4 - MF 3 - MF 2 - MF 1

Cat Club Le PETit WCF

Beograd, ENGLISH

Mrnjau Fest 6, januar 2020.

Beogradski Mrnjau Fest 2020.

Novogodišnja čarolija na Le PETit Mrnjau festu

11-12. januara 2020. u Domu omladine Beograda održan je šesti po redu Mrnjau Fest - jedinstveni festival posvećen mačkama! Na festivalu je pored prelepih maca bilo i puno dobrih vibracija i kreativnosti, jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi - od umetnika do naučnika, od Leonarda do Tesle.

Beogradski Mrnjau Fest 2020.

Glavni program festivala bilo je licencirano dvodnevno takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima - WCF World Show. U prvom delu programa mačke su bile pojedinačno ocenjene za stolom. Zatim su se međusobno nadmetale u atraktivnim takmičenjima u ringu. Na kraju programa najbolje mačke su se takmičile za Best in Show titule i nagrade.

Beogradski Mrnjau Fest 2020.

U nadmetanju za titule najlepših učestvovale su izuzetne mačke iz Srbije i mnogih evropskih zemalja: Grčke, Mađarske, Rumunije, Bugarske... Bile su zastupljene sve popularne rase: britanke, mejn kunovi, persijanke, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: bengalke, birmanke, norveške šumske, sfinks i druge. Pobednice izložbe su Silver Panther Rocco, britanka iz Mađarske i Tricolor Velvet Rosetten Il Capo, bengalka iz Mađarske.

Beogradski Mrnjau Fest 2020.

U subotu, prvog dana festivala, priređen je neprekidni filmski program posvećen životinjama, humanosti i kreativnosti. Svi filmovi su dugometražni i sinhronizovani:

Filmski program

U filmu "Tajne avanture mačaka" glavni junaci su Pufna, debeo i lenj mačor, i njegov sin Čufta koji je aktivan, bistar i pametan mačak koga spoljni svet neodoljivo privlači. Jednoga dana otac i sin moraju da napuste kuću, i tada kreće urnebesna avantura - potraga za legendarnom Breskvatopijom u kojoj se snovi ostvaruju.

Filmski program

"Mala gospođica Dulitl" je čarobna avantura za celu porodicu o darovitoj drugarici životinja. Film prati avanture glavne junakinje Lili, devojčice koje ima neverovatan dar da priča sa svim životinjama, koji je često dovodi u nevolje. 

Filmski program

Pre nego što je postao poznati umetnik i naučnik, Leonardo Da Vinči bio je hrabar dečak koji je voleo da otkriva. Priključite mu se u hrabroj potrazi za blagom u duhovitoj, dinamičnoj i poučnoj priču pod nazivom „Leo da Vinči: Misija Mona Liza“.

Beogradski Mrnjau Fest 2020.

U nedelju, drugog dana festivala, organizovano je veliko udomljavanje mačaka. Posetioci su imali priliku da izaberu i povedu kući macu svog života - novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice. Mace su odnegovali i postavili na šapice Le PETit Mrnjau staratelji - ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace odu u nove domove zdrave, negovane i lepo vaspitane. Ovom zgodom preko 30 maca našlo je nove domove a mnoge su rezervisane i biće uzete kasnije!

Beogradski Mrnjau Fest 2020.

Javno komunalno preduzeće Veterina Beograd je sve udomljene mace na licu mesta čipovala, vakcinisala i biće im obezbeđena besplatna sterilizacija kada dođe vreme. Mace su udomljene uz ugovor o vlasništvu. Društveno odgovorna kompanija Plus Plus je novim vlasnicima poklonila kvalitetnu N&D grain-free hranu za srećan početak.

Beogradski Mrnjau Fest 2020.

Organizatori su promovisali Festival i ljubav prema mačkama na svim televizijama, štampanim i elektronskim medijima. Tokom trajanja festivala kroz Dom omladine Beograda prodefilovalo je 2100 odraslih posetilaca i puno dece. Ova priredba je ušla u kulturni kalendar grada, i već su počele pripreme za sledeći Mrnjau Fest – još veći, još šareniji, još posećeniji :)

Partneri Mrnjau Festa


WCF World Show Belgrade 2020 - rezultati:

Sudije: Marion Maister (Germany, AB), Dieter Maister (Germany, AB), Eleonora Ruggiero (Italy, AB), Jurgen Trautmann (Germany, AB). WCF licenca: L# 204051. Organizatori: DE-0103 Deutsche Edelkatze, IT-0176 Associazione Felina Italiana, RS-0287 Le PETit Serbia. Cat count: 132 cats in catalog, 100 judged:

  Score Result Saturday / Score Result Sunday


Le PETit Mrnjau Fest 6 - foto-albumi:

 Mrnjau Fest 2020 - dan 1 - Ivana Stevanović...  

 Mrnjau Fest 2020 - dan 2 - Ivana Stevanović...  

 Mrnjau Fest 2020 - Kristina Tošić...  

 Mrnjau Fest 2020 - Nebojša Nišavić...  


Mrnjau Fest 5...


Kontakti Kluba Le PETit:

  063-20-21-21 

  lepetit.rs@gmail.com

Pridružite nam se!

  Le PETit Mrnjau grupa  

YouTube  Le PETit on YouTube


© Le PETit Beograd / WCF RS-0287 / Eurobank: 250107000011576065