Mrnjau Fest

 

POČETNA - RASNE MAČKE - DOBROBIT - PANSION - O NAMA - DNEVNIK


Rase - Odgajivačnice - Mrnjau Fest - Klub odgajivača - Usluge - Izložbe


Sledeći Mrnjau Fest - MF 6 - MF 5 - MF 4 - MF 3 - MF 2 - MF 1

Cat Club Le PETit WCF

Beograd, ENGLISH

Mrnjau Fest 5, januar 2019.

Beogradski Mrnjau Fest 2019.

Novogodišnja čarolija na Le PETit Mrnjau festu!

12-13. januara 2019. u Domu omladine Beograda održan je peti po redu Mrnjau Fest - jedinstveni festival posvećen mačkama! Na festivalu je pored prelepih maca bilo i puno dobrih vibracija i kreativnosti, jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi - od umetnika do naučnika, od Leonarda do Tesle.

Mrnjau Fest

Glavni program festivala bilo je licencirano dvodnevno takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima - WCF Jubilee Show. U prvom delu programa mačke su bile pojedinačno ocenjene za stolom. Zatim su se međusobno nadmetale u atraktivnim takmičenjima u ringu. Na kraju programa najbolje mačke su se takmičile za Best in Show titule i nagrade.

Mrnjau Fest

U nadmetanju za titule najlepših učestvovale su izuzetne mačke iz Srbije i mnogih evropskih zemalja: Grčke, Mađarske, Rumunije, Bugarske... Bile su zastupljene sve popularne rase: britanke, mejn kunovi, persijanke, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: bengalke, birmanke, norveške šumske, sfinks i druge. Pobednice izložbe su Xavier Jantario Wittek, regdol maca iz Mađarske, i Boromir Silverchici, britanska kratkodlaka iz Bugarske.

Mrnjau Fest

U subotu, prvog dana Mrnjau Festa, priređen je mjuzikl za decu “Kako su nastale ružne reči” urađen po tekstu Duška Radovića. U glavnoj ulozi je lukava maca Micka, koja će probati da razreši ko je izgovorio najružniju od svih ružnih reči na svetu - šašav! Predstava na veoma duhovit i zanimljiv način deci dočarava važnost lepog vaspitanja, obrazovanja i tolerancije, a odraslima ko je „kriv“ što deca govore ružne reči i zašto ne bi trebalo da ih govore.

Micka the cat and how to be polite

Posle mjuzikla, Atelje Kreativistika i Studio Kvartum sa saradnicima su priredili otvorene kreativne radionice namenjene deci uzrasta do 12 godina. Uz vođstvo glumaca i kreativaca sa dugogodišnjim iskustvom, mali kreativci su mogli da se oprobaju u mnogim zabavnim aktivnostima poput glume, plesa, rada sa glasom, pokretom, bojama i različitim materijalima.

Mrnjau Fest

U nedelju, drugog dana festivala, organizovano je veliko udomljavanje mačaka. Posetioci su imali priliku da izaberu i povedu kući macu svog života - novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice. Mace su odnegovali i postavili na šapice Le PETit Mrnjau staratelji - ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace odu u nove domove zdrave, negovane i lepo vaspitane. Ovom zgodom preko 30 maca našlo je nove domove a mnoge su rezervisane i biće uzete kasnije!

Mrnjau Fest udomljavanje

Javno komunalno preduzeće Veterina Beograd je sve udomljene mace na licu mesta čipovala, vakcinisala i biće im obezbeđena besplatna sterilizacija kada dođe vreme. Mace su udomljene uz ugovor o vlasništvu. Društveno odgovorna kompanija Plus Plus je novim vlasnicima poklonila kvalitetnu N&D grain-free hranu za srećan početak.

Mrnjau Fest

Organizatori su promovisali Festival i ljubav prema mačkama na svim televizijama, štampanim i elektronskim medijima. Tokom trajanja festivala kroz Dom omladine Beograda prodefilovalo je 2200 odraslih posetilaca i puno dece. Ova priredba je ušla u kulturni kalendar grada, i već su počele pripreme za sledeći Mrnjau Fest – još veći, još šareniji, još posećeniji :)

Partneri Mrnjau Festa


WCF Jubilee Show Belgrade 2019 - rezultati

Belgrade, January 12-13, 2019. Licence: L# 194076. Organising WCF club: RS-0287 Le PETit, Serbia. Judges: Cornelia Hungerecker, Germany; Alina Ingor, Bulgaria; Wojciech-Albert Kurkowski, Poland; Edina Raposa, Hungary; Svetlana Lalović, Serbia; Sarolta Virághalmy, Hungary. Special programs: double judging on Saturday, Bengal and British BIS, and Jubilee Rings. Cat count: 125 cats in catalog, 115/113 judged:

  Catalog / Winners Saturday / Winners Sunday / TopCat Rating


Le PETit Mrnjau Fest 5 - foto-albumi

 Mrnjau Fest 2019 / 1 - Ivana Stevanović...  

 Mrnjau Fest 2019 / 2 - Ivana Stevanović...  

 Mrnjau Fest 2019 - Nebojša Nišavić...  

 Tihi, čupavi prijatelji - Denis Daničić...  


Mrnjau Fest 4...


Kontakti Kluba Le PETit:

  063-20-21-21 

  lepetit.rs@gmail.com

Pridružite nam se!

  Le PETit Mrnjau grupa  

YouTube  Le PETit on YouTube


© Le PETit Beograd / WCF RS-0287 / Eurobank: 250107000011576065