Mrnjau Fest

 

POČETNA - RASNE MAČKE - DOBROBIT - PANSION - O NAMA - DNEVNIK


Rase - Odgajivačnice - Mrnjau Fest - Klub odgajivača - Usluge - Izložbe


Sledeći Mrnjau Fest - MF 6 - MF 5 - MF 4 - MF 3 - MF 2 - MF 1

Cat Club Le PETit WCF

Beograd, ENGLISH

Mrnjau Fest 4, januar 2018.

Mrnjau Fest 4

Novogodišnja čarolija na Le PETit Mrnjau festu

13-14. januara 2018. u Domu omladine Beograda održan je četvrti po redu Mrnjau Fest - jedinstveni festival posvećen mačkama! Na festivalu je pored prelepih maca bilo i puno dobrih vibracija i kreativnosti, jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi - od umetnika do naučnika, od Leonarda do Tesle.

Mrnjau Fest

Glavni program festivala bilo je licencirano dvodnevno takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima - WCF World Show. U prvom delu programa mačke su bile pojedinačno ocenjene za stolom. Zatim su se međusobno nadmetale u atraktivnim takmičenjima u ringu. Na kraju programa najbolje mačke su se takmičile za Best in Show titule i nagrade.

Mrnjau Fest

U nadmetanju za titule najlepših učestvovale su izuzetne mačke iz Srbije i mnogih evropskih zemalja: Nemačke, Grčke, Mađarske, Slovenije, Rumunije, Bugarske, Slovačke... Bile su zastupljene sve popularne rase: bengalke, britanke, mejn kunovi, persijanke ali i rase koje se ređe viđaju npr. abisinke, birmanke, donskoj, nebelung, norveške šumske, orijentalne, sfinks i druge. Domaće mace su takođe učestvovale i ravnopravno su se takmičile za nagrade! Pobednica izložbe je jedna fantastična persijanka, Flash Paws Purple Rose.

Mrnjau Fest

U subotu, prvog dana Mrnjau Festa, priređen je mjuzikl za decu u izvođenju Teatra Talija. Ova izuzetno interesantna predstava je urađena po motivima filma “Mačke iz visokog društva”, i na pitak način deci dočarava važnost obrazovanja, tolerancije i lepog vaspitanja. Predstava se bavi isprepletanim sudbinama uličnih mačaka i jedne mace iz visokog društva. Glavni junaci Tuluz i Vojvotkinja uz pomoć svojih prijatelja (Mari, Lili, Šiz Mačori…) otkrivaju da među njima, i pored različitog porekla i načina života, postoje mnoge zajedničke sklonosti - ka muzici, plesu, druženju i dobrom provodu.

Mrnjau Fest

Posle mjuzikla, Atelje Kreativistika sa saradnicima je priredila otvorene kreativne radionice namenjene deci uzrasta do 12 godina. Uz vođstvo glumaca i kreativaca sa dugogodišnjim iskustvom, mali kreativci su moglida se oprobaju u mnogim zabavnim aktivnostima poput glume, plesa, rada sa glasom, pokretom, bojama i različitim materijalima.

Mrnjau Fest

U nedelju, drugog dana festivala, organizovano je veliko udomljavanje mačaka. Posetioci su imali priliku da izaberu i povedu kući macu svog života - novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice. Mace su odnegovali i postavili na šapice Le PETit Mrnjau staratelji - ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace odu u nove domove zdrave, negovane i lepo vaspitane. Ovom zgodom preko 30 maca našlo je nove domove a mnoge su rezervisane i biće uzete kasnije!

Mrnjau Fest

Javno komunalno preduzeće Veterina Beograd je sve udomljene mace na licu mesta čipovala, vakcinisala i biće im obezbeđena besplatna sterilizacija kada dođe vreme. Mace su udomljene uz ugovor o vlasništvu. Društveno odgovorne firme su darivale ljubimce i njihove vlasnike za srećan početak. Kompanija Plus Plus je novim vlasnicima poklonila kvalitetnu N&D grain-free hranu, a kompanija A'mur inovativni ekološki drveni posip.

Mrnjau Fest

Organizatori su promovisali Festival i ljubav prema mačkama na svim televizijama, štampanim i elektronskim medijima. Tokom trajanja festivala kroz Dom omladine Beograda prodefilovalo je 1900 odraslih posetilaca i puno dece. Ova priredba je ušla u kulturni kalendar grada, i već su počele pripreme za sledeći Mrnjau Fest – još veći, još šareniji, još posećeniji :)

Partneri Mrnjau Festa


Mrnjau Fest

WCF World Show Belgrade 2018 - rezultati

Belgrade, January 13-14, 2018. Licence: L# 184056. Organising WCF clubs: Le PETit, Serbia; HungaroCat, Hungary; Magnificats, Romania; Association Felina Greece. Judges: Dr Olga Sergeevna Mironova, Russian Federation; Yan Lavrentyev, Latvia; Jeļena Lavrentyeva, Latvia; Katerina Anyfandi, Greece; Svetlana Lalović, Serbia. Special shows: Forest cats Special (MCO, NFO, SIB), Master, Double and Triple Master rings. Cat count: 124 cats in catalog, 110 judged:

  Catalog / Winners Saturday / Winners Sunday / Results Top Cat


Le PETit Mrnjau Fest 4 - foto-albumi

 Mrnjau Fest 2018 - Ivana Stevanović...  

 Mrnjau Fest 2018 - Nebojša Nišavić...  

 Lepota, radost i humanost na Mrnjau Festu...  

 Mrnjau Fest, 13-14. januar 2018 (Facebook event)


Mrnjau Fest 3...


Kontakti Kluba Le PETit:

  063-20-21-21 

  lepetit.rs@gmail.com

Pridružite nam se!

  Le PETit Mrnjau grupa  

YouTube  Le PETit on YouTube


© Le PETit Beograd / WCF RS-0287 / Eurobank: 250107000011576065