Jovana Stanković

 

POČETNA - RASNE MAČKE - DOBROBIT - PANSION - O NAMA - DNEVNIK


Rase - Odgajivačnice - Mrnjau Fest - Klub odgajivača - Usluge - Izložbe


Sledeći Mrnjau Fest - MF 6 - MF 5 - MF 4 - MF 3 - MF 2 - MF 1

Cat Club Le PETit WCF

Beograd, ENGLISH

Mrnjau Fest 3, decembar 2016.

Mrnjau Fest 3

Novogodišnja čarolija na Le PETit Mrnjau festu

10-11. decembra 2016. u Domu omladine Beograda održan je treći po redu Mrnjau Fest - jedinstveni festival posvećen mačkama! Na festivalu je pored prelepih maca bilo i puno dobrih vibracija i kreativnosti, jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi - od umetnika do naučnika, od Leonarda do Tesle. Ovom prilikom je društvo ljubitelja mačaka Le PETit proslavilo prvih pet godina postojanja.

Mrnjau Fest 3

Glavni program festivala bila je međunarodna izložba mačaka po World Cat Federation pravilima na kojoj su bile izložerne rasne i domaće mačke u svim WCF kategorijama. Pred kraj svakog takmičarskog dana priređeno je javno ocenjivanje i prezentacija rasa, a veliko finale svake izložbe je Best in Show revija.

Mrnjau Fest 3

U nadmetanju za titule najlepših učestvovale su izuzetne mačke iz Srbije i mnogih evropskih zemalja: Nemačke, Grčke, Mađarske, Slovenije, Rumunije, Bugarske, Slovačke... Bile su zastupljene sve popularne rase: bengalke, britanke, mejn kunovi, persijanke ali i rase koje se ređe viđaju npr. abisinke, afrodite, birmanke, donskoj, nebelung, norveške šumske, orijentalne, sfinks i druge. Domaće mace su takođe bile više nego dobrodošle i ravnopravno su se takmičile za nagrade!  

Mrnjau Fest 3

U subotu, prvog dana Mrnjau Festa, predstavili su se primenjeni umetnici sa svojim maštovitim „šapotvorinama“ – ručnim radovima čija je zajednička tema mačka, te bila je to sjajna prilika da se obezbedi  sebi ili dragim ljudima unikatni poklončić ili da se vaše mačje ljubimče obraduje novom ljupkom korpicom, igračkom, činijicom, grebalicom.

Atelje Kreativistika sa saradnicima je i ovaj put priredila otvorene kreativne radionice, te su učesnici kao uspomenu sa Mrnjau Festa poneli neku originalno svojeručno napravljenu mačkotvorinu – macu od vunice, nemoguće biće od krpica i svojeručno napravljen nakit.

Bazar

U nedelju, drugog dana Mrnjau Festa, u saradnji sa Veterinom Beograd izvedeno je udomljavanje mačića bez doma. Posetioci su imali priliku da izaberu i povedu kući macu svog života - novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice. Ovom zgodom 25 maca našlo je nove domove i usrećilo 25 porodica. Za sve udomljene mace Veterina Beograd donirala je čipove, vakcine i obezbeđena im je besplatna sterilizacija a mnogobrojni kreativci i sponzori manifestacije darivali su udomljene mace vrednim poklonima. Sve mace udomljene su uz ugovor o odgovornom vlasništvu.

Mrnjau Fest 3

Organizatori su promovisali Festival i ljubav prema mačkama na svim televizijama, štampanim i elektronskim medijima. Tokom trajanja festivala kroz Dom omladine Beograda prodefilovalo je 1800 odraslih posetilaca i puno dece. Ova priredba je ušla u kulturni kalendar grada, i već su počele pripreme za sledeći Mrnjau Fest – još veći, još šareniji, još posećeniji :)

Le PETit friends

Mrnjau Fest 3

WCF Jubilee Show Belgrade 2016 - rezultati

Belgrade, December 10-11, 2016. Organised by: Club Le PETit Serbia / WCF RS-0287. Invited judges: Anneliese Hackmann, Francoise Dubois and Edina Raposa. License: L# 164227. Special shows: Le PETit HHP Cup on Saturday, Jubilee ring on Sunday. Cat count: 105 cats in catalog, 88 judged:

  WCF Jubilee Show Belgrade 2016 - results (including rings)


Nebojša Nišavić

Le PETit Mrnjau Fest 3 - foto-albumi

 Le PETit Mrnjau Fest 3: Nebojša Nišavić

 Le PETit Mrnjau Fest 3: Natalia i Sergei Stets

 Le PETit Mrnjau Fest 3: Nikola Ilić

 Škljocni me: Mrnjau Fest 2016.

 Mondo: Crne, riđe, bucmaste i čupave!

 Le PETit WCF Jubilee Show Belgrade (Facebook event)


Mrnjau Fest 2...


Kontakti Kluba Le PETit:

  063-20-21-21 

  lepetit.rs@gmail.com

Pridružite nam se!

  Le PETit Mrnjau grupa  

YouTube  Le PETit on YouTube


© Le PETit Beograd / WCF RS-0287 / Eurobank: 250107000011576065