Mrnjau Fest 2014

 

POČETNA - RASNE MAČKE - DOBROBIT - PANSION - O NAMA - DNEVNIK


Rase - Odgajivačnice - Mrnjau Fest - Klub odgajivača - Usluge - Izložbe


Sledeći Mrnjau Fest - MF 6 - MF 5 - MF 4 - MF 3 - MF 2 - MF 1

 

Cat Club Le PETit WCF

Beograd, ENGLISH

Mrnjau Fest 1, decembar 2014.

Mrnjau Fest posterAndreas Mobius

Festival posvećen mačkama: bilo je čupavo :) 

14. decembar 2014: u Beogradu, u prostoru Mikser Hausa održan je jedinstveni festival posvećen mačkama - Mrnjau Fest.

Organizatori iz Felinološkog društva Le PETit pozdravili su posetioce rečima: dobrodošli da mrnjaučemo, predemo, da se mazimo, ako treba i frkćemo, zatim nešto i da naučimo, ali prvenstveno da se slatko zabavimo!

Mrnjau Fest program

Licencirana međunarodna izložba mačaka po WCF sistemu

Glavni program festivala bila je prva Le PETit WCF međunarodna izložba mačaka. U nadmetanju za titule najlepših učestvovalo je preko 90 mačaka i bile su zastupljene sve poznate rase: sijamska, orijentalna, tai, persijska, egzota, ruska plava, sveta birmanska, mejn kun, sibirska neva maskerada, norveška šumska, škotska mačka sa oborenim i uspravnim ušima, britanska kratkodlaka i dugodlaka, a pored njih na izložbi su prikazane i neke retko viđene rase, na primer raskošne i neobične mace rasa nibelung, korniš reks i sfinks. Beograd je imao čast da ekskluzivno i premijerno u ovom delu Evrope predstavi mačku rase Afroditin div. Mace i njihovi vlasnici su stigli iz svih zemalja u okruženju – Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Grčke. Ovaj niz su ulepšale i mace bez pedigrea - domaće udomljene mace. Jedna je došla čak iz Bugarske!

Mrnjau Fest / Maja Medić

Dodeljene su nagrade u svim izložbenim kategorijama (dugodlake, polu-dugodlake, kratkodlake mace) i klasama (mačići, juniori, kastrati, odrasli). Na kraju izložbe proglašen je i apsolutni pobednik - prelepa britanska kratkodlaka maca Iskra! 

Mačke je ocenjivalo troje WCF sudija na čelu sa Andreasom Mebijusom, generalnim sekretarom WCF - World Cat Federation. Mebijus je jedan od najpoznatijih felinologa današnjice ali i veliki šoumen, tako da je publika u Mikseru imala sjajan provod!

Mrnjau Fest / Nebojša Nišavić

Prateći programi Mrnjau Festa

Pored predstavljanja različitih rasa cica maca, mačića za udomljavanje, korisnih saveta i predavanja, berze rukotvorina, Mrnjau Fest obezbedio je i kreativno druženje  na galeriji Mikser Hausa. Tokom trajanja festivala, održane  su otvorene zabavne radionice „šapotvorina“ za odrasle i decu (uzrasta od 6 godina pa na više).

Mrnjau Fest kreativni kutak

Veliko interesovanje za prvi Mrnjau Fest

Organizatori su promovisali Festival i ljubav prema mačkama na svim prime televizijama i štampanim medijima. Tokom trajanja festivala kroz Dom omladine Beograda prodefilovalo je 1600 odraslih posetilaca i puno dece. Ova priredba će biti redovna, i već su počele pripreme za sledeći dvodnevni Mrnjau Fest – još veći, još šareniji, još posećeniji :)

Prijatelji Mrnjau Festa


Le PETit WCF Mrnjau Fest 2014 - rezultati

Glavni program festivala je bila Međunarodna izložba mačaka sa dvostrukim ocenjivanjem (dve izložbe za jedan dan) po WCF pravilima. Izložene su mačke u svim WCF kategorijama i domaće mačke. Sudije: generalni sekretar WCF Andreas Möbius, Nemačka (AB, WCF); Marie-Claude Lemaigre, Belgija (AB, WCF) i Edina Raposa, Mađarska (SLH, WCF). Broj mačaka: 97 u katalogu, 78 ocenjeno:

  Meow Fest - Winners (Best in Show, Best of Best, Show Supreme)

  Meow Fest - Results (titule po mačkama)

  Meow Fest - Catalog (sa rezultatima)


Le PETit SvetlanaMatso HHP

Mrnjau Fest 2014 - foto-albumi sa izložbe

 Mrnjau Fest 2014: Maja Medić

 Mrnjau Fest 2014: Nebojša Nišavić

 Mrnjau Fest 2016: Vanya Kotarova

Mrnjau Fest 2014 - drugi foto-albumi

 Mrnjau Fest 2014: udomljavanje, kreativne radionice

 Mrnjau Fest 2014: takmičari (prijavljene mace)

 Mrnjau Fest 2014: WCF Cat Show (Facebook event)


Kontakti Kluba Le PETit:

  063-20-21-21 

  lepetit.rs@gmail.com

Pridružite nam se!

  Le PETit Mrnjau grupa  

YouTube  Le PETit on YouTube


© Le PETit Beograd / WCF RS-0287 / Eurobank: 250107000011576065